Καινοτομούμε Δημιουργικά

Πρόκειται για την τεχνολογία των QR codes (Quick Response Codes), μια απλή τεχνολογία που βρίσκει εφαρμογή σε ολοένα και περισσότερες περιστάσεις.

Τι είναι το QR code; Είναι ένας γραμμωτός κώδικας με σχήμα τετραγώνου, τον οποίο αναγνωρίζουν εύκολα τα κινητά που διαθέτουν κάμερα και χρησιμοποιείται συνήθως για να μεταβεί ο χρήστης αυτόματα σε έναν ιστότοπο, χωρίς να χρειάζεται πληκτρολόγηση του URL, εξαλείφοντας έτσι της πιθανότητα λάθους κατά την πληκτρολόγηση.

Ένα παράδειγμα QR code μπορείτε να δείτε σε αρκετές σελίδες του Fantzim. Εάν σκανάρετε με το κινητό σας το QR code θα μεταβείτε σε μία ιστοσελίδα που φιλοξενεί το συγκεκριμένο άρθρο, απ’ όπου μπορείτε εύκολα να το κοινοποιήσετε και να το μοιραστείτε με άλλα άτομα.

Πέρα από την χρήση των QR codes στα άρθρα που φιλοξενούνται στο Fantzim, η Εθνική Δημιουργία έχει χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία σε διάφορες εκδηλώσεις και ημερίδες που έχει οργανώσει, προκειμένου να ενισχύσει την συμμετοχή του κοινού. Η χρήση των QR codes στην ουσία μετατρέπει την παρουσίαση από απλό μονόλογο σε διαδραστική εμπειρία.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης κάθε ομιλητή, εμφανίζεται ένα μοναδικό QR Code, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σκανάρουν άμεσα, ώστε να μεταβούν σε μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Η χρήση και η πλοήγηση γίνονται ανώνυμα και δεν διατηρούνται κανενός είδους προσωπικά δεδομένα των χρηστών, πρακτική για την οποία οι συμμετέχοντες ενημερώνονται.

Τι μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα που μεταφέρθηκαν; Οι δυνατότητες είναι πολλές:
• Μπορούν να αξιολογήσουν τον ομιλητή
• Μπορούν να δηλώσουν την σύγκλιση ή απόκλισητων απόψεών τους με χρήση των επιλογών Συμφωνώ – Διαφωνώ σε κλίμακα, για μια άμεση «Σφυγμομέτρηση» των απόψεων του κοινού
• Μπορούν να θέσουν ερωτήματα προς τον ομιλητή, είτε ανώνυμα, είτε δηλώνοντας τα στοιχεία τους

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον ομιλητή είναι η αμεσότητα επικοινωνίας, καθώς τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο και δίνουν την δυνατότητα απαντήσεων σε επιπλέον ερωτήματα και φυσικά δίνουν ανατροφοδότηση στον ομιλητή για το πώς ανταποκρίνεται το κοινό σε όσα μόλις παρουσιάστηκαν.


Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους ομιλητές να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις σε περίπτωση που δεν έγιναν κατανοητοί.

Η τεχνολογία των QR Codes για εμφάνιση ερωτηματολογίου αξιολόγησης των ομιλητών χρησιμοποιήθηκε στην εκδήλωση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ “5 ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ” στο πλαίσιο του Money Show 2023 στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ