Ποιοι είμαστε

Το fanzine (συνθετικό από τις λέξεις fan, οπαδός, φίλος ενός θέματος και zine από το magazine, περιοδικό) είναι ένα είδος εντύπου, ένα μικρό περιοδικό, που πρωτοεμφανίστηκε στο 19ο αιώνα με τη μορφή φυλλαδίου πολιτικού κυρίως περιεχομένου.

Γνώρισε την άνθισή του τις δεκαετίες ’50 και του ’60 ως μέσο έκφρασης της αντικουλτούρας. Μεγάλη ανάπτυξη γνώρισε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 όταν εξελίχθηκε η μέθοδος της φωτοτυπίας. Οι δημιουργοί μπορεί να είναι είτε πρωτοεμφανιζόμενοι ερασιτέχνες είτε επαγγελματίες ήδη καταξιωμένοι στο χώρο τους. Το fanzine συνήθως ασχολείται με ειδικά θέματα, όπως μουσική, κινηματογράφο, κόμικς, λογοτεχνία, πολιτική ή και τον συνδυασμό τους.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η δημιουργία της διαδικτυακής επικοινωνίας μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σταδιακά απομάκρυναν τους δημιουργούς από αυτόν τον τρόπο έκφρασης.

Το FanTzim είναι ένα νέο έντυπο πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου που επιχειρεί την αναβίωση αυτού του μέσου. Δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων που θαυμάζουν (fan) τον λόγο και το πνεύμα του Θάνου Τζήμερου (Tzim).Μέσα από τα άρθρα τους έχουν ως στοχο να μεταδώσουν τον νέο πολιτικό πολιτισμό της απλής λογικής και της διαλεκτικής σκέψης που ο ίδιος πρεσβεύει.

Το έντυπο διανέμεται δωρεάν και χρηματοδοτείται από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες των δημιουργών. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην δημιουργία του εντύπου ή να διαφημιστούν μέσα από αυτό, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Bookguru.gr και την υπεύθυνη Ευαγγελία Τζιάκα.